Logo
 
 
Informace o akci
Cena na osobu 7020
DPH vč. DPH
Kontakt Lenka Puczoková
558 387 152
kurzy@trisia.cz

Moderní etiketa s Evou Filipovou

dle dohody "Není důležité, co prodáváte, nejdůležitější je, jak se prodáváte." Eva Filipová
ZNALOST SPOLEČENSKÝCH PRAVIDEL OVLIVŇUJE ZPŮSOB KOMUNIKACE.
Přejete si udělat dobrý dojem na své klienty či nadřízené? Přejete si udělat dobrý dojem na delegace, návštěvy, obchodní partnery?
Odbornice na společenské chování a autorka řady knih o etiketě Eva Filipová vám ukáže, jak se chovat v každé situaci, prostředí a jak zanechat ten nejlepší dojem. Navíc vás seznámí s řadou dalších aktuálních společenských pravidel.
Etiketu stolování si osvěžíte či se ji naučíte během asistovaného slavnostního oběda v restauraci TRISIA.

Pro koho je kurz určen

Kurz je určen manažerům, vedoucím pracovníkům a také všem ostatním, kteří se chtějí cítit dobře v každé situaci a touží zanechat ten nejlepší dojem.

Obsah kurzu

Tipy pro váš první dojem:

  • Chůze, řeč těla, podání ruky, gestika…
  • Představování, předání vizitek.
  • Neverbální komunikace (proxemika) - vyjádření vztahu mezi lidskými vzdálenostmi během komunikace (rozdělení základních zón - intimní, osobní, společenská, veřejná).

Etiketa v komunikaci:

  • Společenská komunikace - konverzace (small talk a veřejná vystoupení na společenských akcích).
  • Telefonická komunikace - vhodné načasování hovoru, kdy netelefonovat.
  • Hierarchie společenských úrovní (v oblasti pracovní, společenské i soukromé).
  • Společenské akce a pozvánky - jak se chovat na rautu, na banketu. Jak odpovídat na pozvánky.
  • Společenská komunikace - zásady úspěšné konverzace, vhodná a zakázána témata.
  • Firemní večírek, večírek pro klienty - corporate party.

Etiketa stolování a pracovní oběd či večeře:

  • Povinnosti hosta a hostitele.
  • Načasování hlavního důvodu setkání.
  • Zásady při placení účtů.
  • Jak odejít z pracovního oběda.
  • Zásady společenského chování od vstupu do restaurace.
  • Nejdůležitější pravidla během stolování, používání příborů.
  • Kdy odcházet od stolu, návštěva toalety.

Předepsaný dress code:

  • White tie či cravate blanche.
  • Black tie či cravate noir.
  • Formal dress.
  • Casual dress.
  • Smart casual.
  • Vhodné a nevhodné oblečení pro byznys, význam barev - oblečení dotváří celkový obraz.
  • Doplňky - kravata, ponožky, motýlek, kabelka, hodinky, atd.

 

Součástí kurzu je asistovaný oběd s lektorkou o čtyřech chodech (předkrm, polévka, hlavní chod, dezert a káva, nápoje).

 

Lektor:   Eva Filipová je odbornice v oblasti etikety a gastronomie, spisovatelka a publicistka. Vystudovala Pražskou psychoterapeutickou fakultu. Absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku. Od roku 1993 byla externí redaktorkou několika časopisů a deníků. Nyní se zabývá především tematikou společenského chování. V současné době je redaktorkou časopisu Patriot a Prestige. Je spoluautorkou Zlaté kuchařky. Již mnoho let se pravidelně účastní kongresů řetězce hotel Inter-Continental Hotels Group v Evropě a Americe.   

 

 

(Puc)                            

Přihlásit