Logo
 
 
Informace o akci
Místo konání Zrcadlový salonek
Kontakt Ing. Pavlína Haltofová
558 387 160, 702 246 327
pavlina.haltofova@trisia.cz

Jedlé květy součástí food stylingu

16. 4. 2020 od 15.00 do 17.00 hodinZrcadlový salonekPřijďte i ochutnat některé z více jak 80 různých květin
Zveme vás na zajímavé povídání s vysokoškolskou docentkou, paní Ing. Jarmilou Neugebauerovou, Ph.D., z Ústavu zelinářství a květinářství v Lednici Mendelovy univerzity v Brně, která se jedlými květy zabývá víc než 10 let.
Jedlé květy mohou být jedlou ozdobou pokrmů. Rostlin, ze kterých můžeme květy a květenství v kuchyni použít, je hodně. Jsou to letničky, dvouletky, vytrvalé rostliny, ale i keře a stromy ze zahrady i z volné přírody.

Obsahem přednášky je popis rostlin, charakteristika místa výskytu u planých druhů, běžně rostoucích na loukách a stráních nebo pěstební postup u druhů kulturních pěstovaných v zahrádkách.
Dozvíte se o tom, jaké tělu prospěšné látky obsahují květy. Mohou to být vitamíny, stopové prvky, či látky mající léčivé účinky.

Součástí přednášky je povídání o způsobu jejich úpravy a možnostech využití v gastronomii s ochutnávkou některých květů.

Sami jsme na to nejnovější z této oblasti zvědaví. Přijďte to zjistit s námi!

(pH)
Vstupné: 230
Mohlo by Vás zajímat